Apr 27, 2022

VYBERTE SI AKO SLUŽOBNÉ AUTO ELEKTROMOBIL: TOTO SÚ DÔVODY, PRE KTORÉ SA TO TERAZ OPLATÍ

Vyberáte nové služobné auto a zvažujete i to na elektrický pohon? V čom je nabíjanie elektromobilov v súčasnosti ekonomickejšie i ekologickejšie?

Chcete aj vo vašej firme / spoločnosti prispieť k nulovým emisiám, pomôcť eliminovať dopravné nehody vďaka inteligentným prvkom, či ušetriť náklady na palivo? Prejdite na elektromobilitu so služobným autom. Určite si v hlave preberáte všetky za a proti. V čom je nabíjanie elektromobilov v súčasnosti ekonomickejšie i ekologickejšie?

Na Slovensku sme v oblasti elektromobility pozadu, je načase to zmeniť

Podľa informácii RTVS zo začiatku roka 2022, na našich cestách nájdete zhruba jedno percento elektrických a hybridných áut (niečo vyše 2000). V rámci Európskej únie sme tak na chvoste. Ako to zmeniť? Rezort hospodárstva plánuje do roku 2026 rozšíriť počet nabíjacích staníc za vyše 50 miliónov eur. 

Veľké spoločnosti, podnikatelia i súkromné osoby by mali ísť v tejto oblasti príkladom. Firmy sú dnes v porovnaní s minulosťou zodpovednejšie a hľadajú spôsoby, ako ochrániť životné prostredie. A tým je aj výber auta. Elektrické vozové parky si už zriadili vo vláde, na polícii, vo viacerých samosprávach. Postupne na ne prechádzajú kuriérske spoločnosti. Nech už sa venujete vo vašej firme čomukoľvek, elektrifikácia vozového parku vám môže len prospieť. Navyše, aktuálne máte možnosť zapojiť sa v rámci nej do unikátnej siete a prejsť tak do vyššieho levelu, ponúkajúceho výhody pre elektromobily a ich užívateľov.

 

Prečo sú elektromobily vhodným riešením?

  • sú trvalo udržateľným riešením v boji proti klimatickej kríze,
  • majú menej súčiastok a sú menej náročné na údržbu,
  • ušetríte na spotrebe pohonných látok a na servise,
  • spôsobujú menší hluk,
  • môžete získať štátnu dotáciu, prípadne daňové úľavy,
  • na nabíjanie môžete využiť energie z fotovoltických panelov,
  • cena ropy bude neustále stúpať, elektrina je istota,
  • v blízkej budúcnosti budete mať k dispozícii špeciálne jazdné pruhy pre elektromobily, či bezemisné zóny.

Unikátna sieť nabíjacích staníc AgeVolt 

Tento nabíjací systém pre elektromobily má ambíciu zefektívniť, zjednodušiť a skvalitniť prechod spoločností zo spaľovacích motorov na elektrické. Veľkou výhodou je, že nevyžaduje nové budovanie distribučnej elektrickej siete. Dá sa pripojiť už na existujúcu prípojku.

Zaobstarajte si do tej vašej viacero firemných vozidiel a zapojte sa do Agevolt siete verejných nabíjacích staníc na Slovensku. Staňte sa členom ekosystému s potenciálom stať sa globálnym. Využívajte nemalé benefity, zdieľajte ho ďalej, profitujte z neho.

 

Ako funguje AgeVolt?

AgeVolt funguje od roku 2021 na princípe zdieľania súkromných nabíjačiek. Ide o energeticky udržateľný systém. Utiahne až 100 nabíjacích staníc. Prepája nabíjanie elektromobilov s energetickým manažmentom budovy. Teda monitoruje aktuálnu spotrebu budovy pozná tak maximálne zaťaženie kabeláže. Na základe toho dokáže rozhodnúť o vhodnom výkone nabíjania. Dokonca vie na parkovisku rozoznať VIP automobily, ktorým má dať prioritu, a uvoľniť pre ne vyšší výkon. 

Dá sa zdieľať s verejnosťou, prepojiť s účtovným či dochádzkovým systémom a poskytuje prehľad nad spotrebou celej budovy. Vďaka aplikácii s pokročilými inteligentnými funkciami majú užívatelia k dispozícii všetky potrebné dáta a špičkový prehľad. 

S týmto systémom počítajú tiež developeri, ktorí plánujú k svojim stavbám postupne doplniť širokú sieť nabíjacích staníc. Postupne naň narazíte pri veľkých nákupných centrách, hoteloch, reštauráciách…

Čo sa týka nabíjacích staníc, máte na výber dve základné možnosti, disponujúce pokročilými inteligentnými funkciami, intuitívnym obslužným softvérom, kompatibilným s aplikáciou AgeVoltWallbox vhodný do domácností na súkromné nabíjanie a Pillar pre všetky vonkajšie aj vnútorné, verejné alebo privátne parkoviská. Práve možnosť číslo dva je vhodná pre jednotlivcov či firmy, ktorí potrebujú dať nabíjať dva automobily súčasne. S týmito možnosťami sa však dá ešte vyhrať, môžu byť vyskladané podľa vašich požiadaviek.

 

Aké výhody vám prinesie AgeVolt?

  • prestanete riešiť dojazd,
  • žiadne problémy s preťažením kabeláže, výpadkami, prekročením kapacity,
  • modulárne nabíjacie stanice podľa vašich požiadaviek,
  • možnosť prioritizácie a uvoľnenia vyššieho výkonu pre VIP automobily,
  • zdieľaný systém umožní profitovať podnikateľom i súkromníkom,
  • žiadne ďalšie mesačné poplatky za správu nabíjacej stanice,
  • aktívni členovia siete získajú možnosť nabíjať svoj elektromobil prakticky zadarmo,
  • inteligentná aplikácia s prehľadnými dátami.

 

Prejdite na revolučné riešenie, ktoré mení budúcnosť elektromobility už tento rok. Vyberte si za služobné auto elektromobil a jazdite výhodnejšie i ekologickejšie. Zapojte sa do siete AgeVoltktorá získala ocenenie Seal of Excellence od Európskej komisie pre najsľubnejšie európske inovatívne projekty.