Dec 6, 2022

Do you want to know the return on investment of building a charging infrastructure?   

Nabíjacia infraštruktúra je drahá, návratnosť investície je príliš dlhá, nabíjanie samotné sa stalo tiež oveľa drahším. Toto sú len niektoré z obáv a strachov, ktoré rezonujú v spoločnosti v súvislosti s prudkým nárastom cien energie, ktoré spôsobila kríza. Pre mnohé firmy sa elektrická energia stáva luxusom a prechod na elektromobilitu odsúvajú na bočnú koľaj.  

Photo source: Internal 

V bežnej populácií, rovnako ako medzi podnikateľmi prevláda názor, že nabíjacie stanice a samotné nabíjanie sú drahé, predlžuje sa doba návratnosti, a preto sa v súčasnosti neoplatí investovať do nabíjacej infraštruktúry. Je to však naozaj tak? 

V AgeVolt intenzívne pracujeme so zmenou správania spoločnosti v oblasti e-mobility, a preto prinášame tipy a rady, ako sa aj v tejto situácii dá elektromobilita uchopiť.  

 

Pozrime sa na návratnosť v číslach  

V roku 2022 sme vám priniesli modelový príklad na návratnosť vybudovania nabíjacej infraštruktúry a porovnali sme ceny verejného nabíjania a tankovania PHM. Dnes sa pozrieme na ziskovosť samotného nabíjania s riešením od AgeVolt. 

 

V modelových príkladoch na prepočet zisku z nabíjania s riešením od AgeVolt, rátame s celkovou životnosťou nabíjacej infraštruktúry 10 rokov, nákladmi na jej údržbu na úrovni približne 5 % z jej ceny ročne, nárastom počtu elektrických áut v SR, ako aj s počtom hodín, ktoré EV prenabíjajú na nabíjacej stanici. 

 

Viac v tabuľke nižšie:

 

Na základe našich prepočtov odporúčame kombináciu AC a DC nabíjačiek na parkoviská s viacerými parkovacími miestami. Návratnosť investície do nabíjacej infraštruktúry odhadujeme priemerne na 5 rokov za predpokladu využitia všetkých benefitov, ktoré prináša spoločnosť AgeVolt.  

 

Aké benefity ponúka nabíjanie s AgeVolt? 

Komplexné riešenie, ktoré pozostáva z  

  • Smart Systemu, čo je lokálna centrálna jednotka, ktorá poskytuje funkcie pre správu nabíjacej infraštruktúry s lokálnou správou používateľov, pokročilú správu energie, jednoduché reportovanie a mnohé ďalšie. Je to najlepšia voľba pre tých, ktorí chcú byť nezávislí od cloudových riešení a mať pod kontrolou správu nabíjacích staníc. 
    Vďaka Smart Systemu môžete mať na jednej centrálnej jednotke pripojených až 240 AC nabíjacích staníc alebo 60 DC nabíjacích staníc alebo ich kombináciu a k tomu minimálne 16 Smart Metrov. A to všetko bez obavy z preťaženia elektrickej siete a s výhodou jednoduchého manažmentu nabíjacích bodov, riadenia nabíjacieho výkonu, a reportingu spotrebovanej energie 

  • vlastných AgeVolt nabíjacích staníc AC,  

  • DC partnerských nabíjacích staníc, ktoré vieme zakomponovať do nášho systému,  

  • digitálnej platformy

  • mobilnej aplikácie,  

 

Podpora značky majiteľa nabíjacích staníc vďaka možnosti vlastného brandingu nabíjacích staníc 

Zníženie dodatočných nákladov na inštaláciu o 50 % 

  • so systémom AgeVolt nie je treba budovať nové elektrické prípojky, ani zvyšovať existujúcu rezervovanú kapacitu 

  • úspora vzniká aj pri príprave kabeláže a udržaní dostatočného výkonu na nabíjanie 

 

 

Majte správu nabíjacej infraštruktúry vo vlastných rukách 

Prechod zo spaľovacích motorov na elektrické môže byť hladší, efektívnejší a plný výhod. So sieťou nabíjacích staníc AgeVolt to platí dvojnásobne. Všetko zvládnete manažovať online prostredníctvom intuitívneho obslužného softvéra, kompatibilného s aplikáciou. Využijete prepojenie s interným dochádzkovým, zákazníckym, parkovacím, účtovným systémom. Potešia vás pokročilé inteligentné funkcie a prehľadné štatistiky. Nemusíte sa obávať preťaženia kabeláže, vyhodenia ističov, prekročenia rezervovanej kapacity. Navyše myslíme aj na životné prostredie, nabíjačky sa dajú prepojiť s fotovoltikou. Dokonca za vás dokážeme vykompenzovať uhlíkovú stopu, ktorú vytvoríme pri ich výrobe. AgeVolt modulárne nabíjacie stanice Wallbox alebo Pillar si vyskladáte na mieru, dokonca aj vo vlastnom dizajne.