6.12.2022

Obavy z dojazdu a rýchlosť nabíjania sú kľúčovými obavami vodičov elektromobilov, ako aj potenciálnych elektromobilistov. Existuje celý rad rôznych rýchlostí nabíjania, ktoré často závisia od kapacity batérie vášho auta, miesta, kde nabíjate a od typu nabíjačky, ktorú používate. Či už sa jedná o pomalé alebo rýchle nabíjanie, pozrite si na čo by ste pri nabíjaní vášho elektrického auta mali dbať.  


  

 

 

Nenabíjajte auto každý deň 

Odporúča sa nenabíjať autobatériu až na 100 % denne. Optimálne nabitie by bolo niekde medzi 80% a 90%. Pomôže to zabrániť znehodnoteniu batérie. 

Nabíjanie cez noc je najobľúbenejší a najpohodlnejší spôsob nabíjania elektromobilu. Najbezpečnejšie je však použiť nástennú nabíjačku - wallbox. Vďaka AgeVolt Smart Systému dokážete jednoducho nastaviť časy, počas ktorých chcete nabíjať elektromobil. Okrem toho, na nabíjanie viete použiť aj prebytky z fotovoltiky. 

 

Uprednostnite pomalé nabíjanie  

Aby ste zachovali dobrý stav batérie vo vašom elektromobile, odporúča sa na denné nabíjanie použiť pomalé nabíjanie. AC nabíjacie stanice sú preto vhodné na miesta, ktoré denne navštevujeme a trávime tam viac ako 30 minút. Príkladom sú nákupné centrá, supermarkety, reštaurácie, lekárske zariadenia, fitness centrá, wellness centrá, či v zimnom období, aj lyžiarske strediská.  

 

Rýchle nabíjanie na dlhšie trasy 

 

Rýchle nabíjanie sa odporúča len v nevyhnutných prípadoch, keď ste na cestách a potrebujete za krátky čas dobiť elektromobil na čo najdlhšiu vzdialenosť. Rýchle DC nabíjačky dokážu nabiť elektromobil z 0 na 80 % už za 15 minút.  

 

 
Majte nabíjanie pod kontrolou 

Nabíjací systém AgeVolt spája nabíjanie elektromobilov s energetickým manažmentom budovy, či už sa jedná o rodinný dom alebo business budovu.. Monitoruje aktuálnu spotrebu budovy a optimálne rozhoduje o výkone nabíjania bez obáv z výpadku ističov či prekročenia rezervovanej kapacity. Vďaka AgeVolt nabíjaciemu systému má Majiteľ nabíjacej stanice plnú správu nabíjacej stanice vo vlastnej réžii. Vďaka tomu získa podrobné štatistiky o nabíjaní a prenabíjanej energii. Okrem toho má možnosť nastaviť nabíjanie počas nočnej tarify alebo nabíjanie len z prebytkou fotovoltiky. Nabíjacia stanica so Smart Systémom umožní naviac majiteľovi nabíjacej stanice zdieľať ju s verejnosťou a na nabíjaní zarábať. A to všetko, za vlastných cenových podmienok.