Aug 2, 2022

PRIBLIŽNE 40% VLASTNÍKOV ELEKTROMOBILU HO NABÍJA DOMA: PATRÍTE MEDZI NICH?

Približne 40% vlastníkov si nabíja elektromobil doma, 40% v práci a zvyšných 20% si potrebuje nabiť elektromobil na verejných priestranstvách. Pokiaľ patríte do tej prvej skupinky, máme pre vás tip na ideálnu nabíjaciu stanicu.

Majte doma naozaj spoľahlivé nabíjačky na elektromobil

Také s inteligentným systémom riadenia, monitorujúcim aktuálnu spotrebu budovy a v reálnom čase rozhodujúcim o výkone nabíjania. Už viac žiadne preťaženie kabeláže, vyhodenie ističov, či prekročenie rezervovanej kapacity. Navyše, všetko pokojne na existujúcej prípojke, keďže 1 inteligentný riadiaci systém dokáže utiahnuť až 100 nabíjacích miest. 

Potrebujete doma iba 1 nabíjačku na elektromobil? Žiadny problém, riadiaci systém bude integrovaný priamo v nej, prípadne vo vašom rozvádzači. 

Wallbox One ideálny do domácností

Stavte na ekonomickú nabíjaciu stanicu Wallbox One od AgeVolt vhodnú do domácností na súkromné nabíjanie, s jednoduchým kompaktným prevedením. Riadiaci systém sa inštaluje do rozvádzača v budove. Výhodou je, že si viete nabíjaciu stanicu vyskladať podľa vlastných preferencií. Je kompatibilná s koncovkou Plug Type 2. Intuitívny obslužný softvér máte v cene systému a navyše doživotnú bezplatnú aktualizáciu. 

Prevádzka je lokálna bez nutnosti pripojenia na cloud. Viete sa pripojiť už na existujúcu prípojku. Takisto čerpať energiu zo solárnych alebo fotovoltických panelov. Môžete sa spoľahnúť na inteligentné dynamické riadenie výkonu a máte garanciu neprekročenia hodnoty ističa / rezervovanej kapacity. K dispozícii je tiež možnosť bezdrôtovej komunikácie s riadiacim systémom i s vozidlom podľa IEC 61851.

 

Benefity domáceho nabíjania s AgeVolt

Nabíjačku od AgeVolt viete využívať 2 spôsobmi:

  • súkromné použitie v garáži pre seba a členov rodiny,
  • zdieľanie s verejnosťou vďaka pripojeniu do siete verejných nabíjačiek, čo vám prinesie zárobok. 

Môžete si kedykoľvek zvoliť režim nabíjania, aký vám vyhovuje:

  • nabíjať zadarmo – využívať na nabíjanie elektromobilov len elektrinu z prebytkov fotovoltiky,
  • nabíjať rýchlo – používať na nabíjanie maximálny možný výkon.

Systém AgeVolt zohľadňuje okrem zvoleného režimu aj aktuálnu spotrebu domu, pozná hodnotu ističa a chráni ho tak pred vyrazením. Môžete sa teda spoľahnúť, že zvolí ideálny mix nabíjania podľa vašich preferencií a navyše bezpečný. 

No a v neposlednom rade by ste mali vedieť, že nabíjačky bez riadiaceho systému sú cez AgeVolt výrazne lacnejšie, preto sa celé riešenie finančne oplatí.