Jul 19, 2022

PRE KOHO JE ELEKTROMOBIL NAJVHODNEJŠÍ A AKÉ BENEFITY PRINÁŠA?

Zamýšľate sa nad tým, či ste vhodným adeptom na kúpu elektromobilu? Čo všetko treba vziať do úvahy? Ako je to s nabíjacími stanicami, cenami, ekológiou? Stručne sme to pre vás zhrnuli na nasledujúcich riadkoch.

 

Pre mestské typy

Jazdíte prevažne v meste a jeho blízkom okolí? Takisto skôr na kratšie vzdialenosti a skôr po frekventovaných úsekoch? V tom prípade bude pre vás elektromobil ideálnym riešením. Všetko, čo budete potrebovať, vrátane siete nabíjacích staníc máte dostupné.

 

Pre tých, čo chcú ušetriť

Ak si zaobstaráte elektromobil, nielenže ušetríte na benzíne, cena ktorého sa za posledné obdobie šplhá do astronomických výšin, ale takisto získate ďalšie benefity. Napríklad nižšie prevádzkové náklady a poistné, možnosť vstupu do bezemisnej zóny niektorých metropol, či odpustenie diaľničných poplatkov vo vybraných štátoch.

A pýtate sa, aká je to s cenou, čo sa týka nabíjacích staníc? Pri dojazde cca 300 až 400 kilometrov budete potrebovať nabiť elektromobil tak zo dva razy do týždňa. Pri správnej voľbe nabíjačky vás to nemusí vyjsť na viac než pár desiatok eur.

 

Pre tých, čo im záleží na životnom prostredí

Staviate si ako jednotlivec alebo firma na tom, že ste eko friendly? Potom vaše rozhodnutie zaobstarať si elektromobil podporia nasledovné fakty:

  • sú trvalo udržateľným riešením v boji proti klimatickej kríze,
  • spôsobujú menší hluk,
  • žiadne emisie,
  • na nabíjanie elektromobilov môžete využiť fotovoltiku a prebytky energie zo solárnych panelov.

 

Pre podnikateľov ako služobné auto

Chcete si ako firma alebo živnostník budovať meno? Robte tak aj prostredníctvom zodpovedného prístupu k životnému prostrediu. Patrí sem tiež výber auta. Stavte na elektromobil, prípadne si viacerými doplňte vozový park. Robia tak kuriérske spoločnosti, samosprávy, vláda… Navyše, aktuálne máte možnosť zapojiť sa do unikátnej udržateľnej siete nabíjacích staníc AgeVolt a prejsť tak do vyššieho levelu, ponúkajúceho výhody pre elektromobily a ich užívateľov. 

Spoločnosť AgeVolt získala ocenenie Seal of Excellence od Európskej komisie pre najsľubnejšie európske inovatívne projekty. Nevyžaduje nové budovanie distribučnej elektrickej siete a disponuje inteligentným systémom riadenia. Máte na výber spomedzi dvoch modelov nabíjacích staníc. Ekonomickým Wallboxom na súkromné domáce nabíjanie a Pillarom ideálnym pre verejné parkoviská. V rámci siete viete využívať viaceré benefity, propagovať svoj vlastný biznis a časom dokonca i zarábať.