Apr 5, 2022

OBÁVATE SA PRI NABÍJANÍ ELEKTROMOBILOV VÝPADKOV PRÚDU?

S inteligentným systémom AgeVolt už viac nebudete musieť riešiť tieto problémy.

Na Slovensku na poli elektromobility ešte stále bojujeme s nedostatočnou nabíjacou infraštruktúrou. Zmeniť to chce AgeVolt. Jedinečný systém, ktorý má potenciál stať sa globálnym a vyriešiť tak najčastejšie problémy s nabíjaním elektromobilov. Patria sem výpadky prúdu, preťaženie kábeláže, prekročenie kapacity…

Obavy spoločnosti z prechodu na elektromobily

Hoci Slovensko je vo veľkej miere závislé od automobilového priemyslu a elektromobilita je jeho jasným trendom, stále sú tu faktory, ktoré nás brzdia. Takisto spoločnosť sa obáva prechodu zo spaľovacích na elektrické motory najmä z nasledujúcich dôvodov:

  • slabý dojazd,
  • málo nabíjacích staníc,
  • nevyvážené siete,
  • riziká preťaženia kábeláže a vyhodenia ističov,
  • prekročenie rezervovanej kapacity,
  • nedostatočný alebo chýbajúci monitoring a optimalizácia,
  • finančná stránka.

Spoľahlivý systém nabíjania elektromobilov

Vďaka sieti nabíjacích staníc AgeVolt sa už majitelia parkovísk nemusia obávať prekročenia rezervovanej kapacity, preťaženia kábeláže, vyhodenia ističa, a to všetko pokojne na existujúcej prípojke. Inteligentný systém riadenia monitoruje aktuálnu spotrebu budovy a v reálnom čase rozhoduje o výkone nabíjania elektromobilu.  

Aby sme to zhrnuli, nemusíte sa viac báť výpadku prúdu, lebo tento spôsob nabíjania nadmerne nezaťažuje elektrickú prípojku. Je tu garancia neprekročenia hodnoty ističa alebo rezervovanej kapacity budovy. Na druhej strane však efektívne využíva jej voľnú kapacitu. Čiže do automobilu „pritečie” maximum dostupnej energie bez rizika, že sa niečo pokazí.

 

Dostupné modely nabíjacích staníc

AgeVolt má k dispozícii dva modely nabíjacích staníc. Prvým je Wallbox s jednoduchým kompaktným prevedením, vhodný do domácností na súkromné nabíjanie. Druhým modelom je samostatne stojaci stĺpik Pillar, ideálny pre verejné parkoviská a umožňujúci dať nabíjať i dva automobily súčasne.

Oba disponujú intuitívnym obslužným serverom a sú kompatibilné s aplikáciou.

 

Tento jedinečný systém nabíjania automobilov ocenila aj Európska komisia certifikátom Seal of Excellence. Jeho hlavnou ambíciou je zefektívniť, zjednodušiť a skvalitniť prechod spoločností zo spaľovacích motorov na elektrické. Či už ste majiteľom jedného alebo viacerých elektromobilov, zapojte sa do siete nabíjacích staníc, fungujúcej na príncípe zdieľania súkromných nabíjačiek. Navyše viete z neho časom i profitovať.